Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

fredag 18 maj 2018

Snick och Snack (solstrålarna)

En liten grupp barn har under veckan läst i värdegrundsmaterialet Snick och Snack. Vi läste om kaninen Bitis som ville vara med och leka. Hon fick inte vara med utan blev retad för att hon hade annorlunda dialekt och stora öron. Vi pratade om hur hon kände sig och vad man kunde säga istället. ”Man kan leka fast man är olika. Vi är olika på skinnet och håret. Men leker ändå. Varför kan dem inte leka? och ”Man kan säga att hon är fin istället.” var några kommentarer från barnen.

Kaninen Bitis sprang iväg och var ledsen. ”Titta hennes hjärta har åkt bak på ryggen för att hon var så ledsen” sa ett av barnen.


Bitis sätter sig och gråter och då kommer älgen Älgvis. Han hjälper Bitis och går och pratar med de andra kompisarna. Tillslut blir alla kompisar och hjälps åt att bygga på kojan. ” Titta vad alla är glada. Dem samarbetar. Det blir bra” sa ett barn.

Vi lyssnade även på Snick och snacks vänskaps skiva och pratade om vad texten handlade om och vad olika ord betydde. Vi tittade även på Raffe rävs rörelsesång.


Vi har tränat på att känna oss in i hur andra känner sig, förmågan att vilja hjälpa andra, tolka bilder och text. Vi har även diskuterat vad olika ord betyder ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar