Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

måndag 15 januari 2018

Reflektion med barnen (solstrålarna och soluppgångarna)

Under förra veckan delade vi barnen i grupper. Vi pratade blandannat om vad vi har gjort under hösten, vad som var roligt, vad som var mindre roligt, hur vi ska gå vidare och om vi lärt oss något.

Barnen i solstrålarna berättade blandannat att de vill fortsätta med massage, snick och snack, rita, att säga stopp och att hjälpa till att blogga. Barnen säger att de har lärt sig att säga stopp, hur det känns att vara arg, att inte slåss, sparkas och rivas, att man inte tar andras saker och att inte dra i någons strumpor.


Barnen i soluppgångarna vill arbeta vidare med skapande och att leka olika samarbetslekar. Soluppgångarna har även skapat känslor i mjöl.
Barnen har blandannat tränat  på att lyssna, berätta,  reflektera, att få möjlighet att påverka sin situation och att skapa i olika material. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar