Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

torsdag 16 november 2017

Vi spelar upp dilemman (Solstrålarna)

Barnen har fått se ett dilemma som vi  pedagoger spelat upp. Dilemmat handlade om en pedagog som kastade legobitar på en annan pedagogs legobygge. Pedagogen säger stopp men den första pedagogen lyssnar inte. Hur ska den tredje pedagogen som sitter bredvid agera?

Barnen tyckte att vi skulle lyssna på varandra på en gång. Säger man stopp så måste man lyssna och säga förlåt. Vi pratade om att man kan hjälpa varandra om man ser att någon är dum mot någon annan.

De barn som ville fick prova att spela upp en teater. Teatern handlade om att kasta legobitar på kompisens legobygge. Hur ska vi göra när någon säger stopp? Hur ska kompisen som sitter bredvid agera? Vi provade att spela upp flera gånger på olika sätt. Några gånger där kompisen lyssnade på
stopp och några gånger där en kompis fick hjälpa till.

                                             .


                                      

Barnen har blandannat tränat på att lyssna, reflektera, diskutera och förstå andras perspektiv. Vi har även tränat på att sätta oss in i andras situation och viljan att hjälpa sina kompisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar