Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

måndag 20 november 2017

Vad händer med snön? (Solen)

Idag när vi var ute gjorde barnen små bollar av snön. De undersökte vad som fanns i snön och om det fanns något mer än snö i snöbollen. Barnen ville ta in en snöboll för att se vad som hände och om det fanns mer än bara snö i snöbollen. Barnen fick gissa vad som skulle hända. Alla barnen trodde att snön skulle smälta.

                                               

När vi sedan tittade på snön i glaset så hade snöbollen smält. Vi pratade om vad som hade hänt och varför. Barnen ville lukta och titta på vattnet. "Nu har det blivit vatten. Det är runt och stort", "Det har blivit geggamojja", "Det är verkligen smutsigt" var några kommentarer från barnen. Barnen berättade  att solen gör så att snön smälter. Om man är inomhus gör lampan att det smälter för då blir det varmt.
Ett av barnen berättade att snön kommer från himlen. Solen värmer snön som smälter, sen åker vattnet upp i himlen igen. Ett av barnen funderade kring vad som händer om man tar ut mjölk i ett glas.


Barnen har blandannat träna på att utforska och undersöka vad som händer med snön. De har fått ställa hypoteser för att sedan undersöka vad som händer. Barnen har tränat på att berätta och reflektera. De har fått en förståelse för naturens kretslopp och sambandet i naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar