Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

fredag 13 oktober 2017

Månen

På Nymånen har vi under veckan arbetat med boken ”Dadda hälsar på” samt haft vattenlek. När vi läser tränar barnen på att känna igen de olika figurerna och vilken dörr som hör till vilken babbel. De tränar olika begrepp. I vattenleken har barnen undersökt olika sätt att ösa vatten. De har bland annat provat att ösa med en leksakskniv och en skål. De har märkt att det kommer mer vatten med skålen. Det här kommer vi fortsätta med nästa vecka. 

På Fullmånen har vi arbetat med barnens namn. Vi har pratat om att även djur kan ha namn. Det är något vi ska utveckla mer nästa vecka. Här tränar sig barnen i att få förståelse för sin omgivning samt att få lära sig nya begrepp. Barnen har även fått arbeta med saltdeg där de fortsatt med känslor. Barnen kommer på fler och fler känslor som de vill efterlikna. 

Barnen på både Nymånen och Fullmånen har börjat intressera sig för sortering. De sorterar efter färg eller sort. Här tränas barnens förmåga att se samband och att klassificera. Barnen räknar även när de sorterar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar