Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

fredag 8 september 2017

Utflykt till Mela

Igår åkte solstrålarna på utflykt med ekobussen till Mela. Vi hade en trevlig dag där vi blandannat fick lära oss om djur, svampar och växter.

Barnen fick prova på tre olika aktiviteter. Den första aktiviteten var att håva på land. Vi fångade många små djur. Alltifrån små spindlar till grodor. Vi fick titta på djuren i luppar. Sedan fick vi jämföra djuren med en affisch med djur.Andra aktiviteten var att håva i vatten. I vattnet fanns det många spännande djur.
Sista aktiviteten var en skogspromenad där vi fick lära oss om olika växter och svampar.

Barnen har fått utforska olika växter och djur. 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap " och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturkunskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysiska fenomen" (Lpfö 98 rev 16)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar