Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

onsdag 30 augusti 2017

Reflektion som uppstart

Den här veckan har barnen fått titta på bilder med hjälp av projektorn. Vi har reflekterat kring temat "Jag och min familj". Frågor vi blandannat har pratat om är: Vad har vi gjort? Vad har vi lärt oss och är det något vi kan arbeta vidare med. Barnen tycker fortfarande det är spännande med olika familjekonstellationer, vilka som bor tillsammans med vem och att man kan bo tillsammans fast man har olika hudfärg. Det är fortfarande många barn som tycker det är roligt att bygga hus. Barnen hade egna förslag på att de vill bygga hus med hjälp av plankor och spik. Det diskuterades att vi kommer
från olika länder och har därför olika flaggor. Ett barn sa " Det är bra med olika flaggor för det är bra med skillnader" Barnen tycker det är roligt att prova nya saker för då lär man sig något nytt. Barnen ville lära sig laga mat, göra experiment och klättra högt. Andra önskemål från barnen var att få gå till skogen, snurra på gungan och plocka skräp.Barnen har blandannat tränat på att få berätta, lyssna och reflektera. De har fått möjlighet att påverka sin situation genom att få vara med och påverka hur vi ska gå vidare med temat "Jag och min familj i världen" 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv" och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka situationen" (Lpfö 98 rev 16) 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar