Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

onsdag 21 juni 2017

Kolmårdens djurpark (Avdelning solen)

I tisdags åkte 5-årsgruppen till Kolmårdens djurpark. Innan vårat besök på Kolmården har barnen tittat på ipaden på djur som finns på Kolmården. Tillsammans har de bestämt vilka djur de vill se. Vi har även gjort ett häfte där vi skrivit om spännande djur på Kolmården.

Under hela terminen har barnen intresserat sig för kartor. Kartan över Kolmården var viktig för barnen och de var noga med att titta på kartan vart vi var och vart vi skulle.
 

På Kolmården tittade vi på många olika djur, ägg, skelett och bajs. Vi var på ormvisning och klappade en majsorm, åkte linbana och gick på delfinshow.




























Barnen har lärt sig om olika djur. De har tränat på lokalisation och om hur viktigt det är att värna om miljön för att inte djuren ska skadas.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar respekt för allt levande och omsorg för sin närmiljö", "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturkunskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur (......)" och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap " (Lpfö 98 rev 16)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar