Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

onsdag 19 april 2017

Hur kan det se ut i olika rum? (avdelning solen)

Under veckan har några barn fått rita hur det kan se ut i olika rum. "Vi ritar hur det ser ut där man sover och i badrummet. Det finns böcker och tv där man sover. I badrummet finns det massa borstar och man kan kissa i toan"


Vi har även skrivit ut bilder och klippt ut saker som kan finnas i ett badrum. Vi pratar och reflekterar kring vad det kan finnas för olika saker och pratar om vad olika saker heter.

Vi har tränat på att berätta, reflektera, lyssna på varandra, ord och begrepp.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv" och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförståelse och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställ frågor, argumentera och kommunicera med andra" (Lpfö 98 rev 10)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar