Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

tisdag 31 januari 2017

Resa till Somalien (avdelning solen)

Under veckan gjorde vi en resa till Somalien. Vi satte upp våran projektor och tittade på en film från youtube hur det ser ut i Somalien. Vi tittade blandannat på hur husen såg ut, vilka djur som fanns där, hur träden såg ut och vad det var för miljö. Barnen jämförde med hur det såg ut i Sverige. "I Somalien finns det får och kameler. I Sverige har vi katter och vargar istället" sa ett av barnen. 
Barnen har tränat på att diskutera, reflektera och jämfört. De har fått en inblick i hur det ser ut i Somalien och att det inte ser likadant ut som i Sverige. 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn känner delaktighet i sin egen kultur och utvecklar känsla och respekt för andra kulturer" och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att lyssna, reflektera och ge uttryck för egna uppfattningar och försöker förstå andras perspektiv" (Lpfö 98 rev 16)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar