Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

onsdag 7 december 2016

Brev till snick och snack

Barnen i 5-årsgruppen är nyfikna på om snick och snack är snälla och vart kungaskogen ligger. Därför har barnen tillsammans skrivit ett brev till snick och snack och ritat teckningar. 

Men hur skickar man ett brev till kungaskogen? Barnen tycker att vi ska skicka brevet med en ballong. Eftersom vi inte hade några ballonger bestämde vi oss för att skapa ballonger av silkespapper. Barnen är fundersamma om ballonger kan flyga även om det inte är ett klot utan en platt cirkel. Vi får prova oss fram. 

Barnen har tränat på skriftspråk när de skrivit brevet, samarbete när de kommit överens om vad de ska skriva och problemlösning när de tillsammans funderat ut hur vi ska kunna skicka brevet. 

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för skriftspråket, samt  förståelse för symboler och deras kommunika funktioner", "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att förstå och handla efter demokratiska principer genom att delta i olika former av samarbete och beslutsfattande" (Lpfö 98 rev 16)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar