Målgränd tillhör Högalundsenheten och ligger i Ektorp vägg i vägg med Målgränds skola. Inom Högalundsenheten arbetar vi aktivt med att skapa en VI-känsla i respektive hus, hos både barn och personal.

onsdag 9 november 2016

Hur kan en familj se ut?

Några av barnen har pratat om hur en familj kan se ut. Barnen har använt våra nya familjer och satt ihop olika familjekonstellationer, exempelvis "mamma, pappa, barn", mamma, mamma, barn" och "pappa, pappa, barn"

Vi pratade även om små och stora familjer. I en liten familj kan det vara en människa och ett djur. 

Barnen diskuterade även hur en familj kan se ut i andra länder. "Där kan man bo många. Där kan man bo med mormor och farfar och ibland kan verkligen många bo där. Hela familjen med mammor, pappor, barn och mormor och morfar"

Barnen tittade i böcker och hittade olika familjer. Barnen frågade om de fick fotografera de olika familjerna. De fotograferade familjerna och pratade om de olika bilderna.

"Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar." och "Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka situationen" (Lpfö 98 rev 16)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar